Elpriskompensation 2022

Elpriskompensationen för mars månad 2022 har krediterats på junifakturan till våra elnätskunder som är berättigade kompensation. Elpriskompensationen för dec 2021, jan och feb 2022 krediterades på majfakturan. Eventuellt tillgodosaldo följer med till nästa månad, tills kompensationen är avräknad.

Om du har avslutat ditt elnätsavtal hos oss är det viktigt att du hör av dig för att lämna kontakt- och kontouppgifter för återbetalning.

Vad innebär elpriskompensationen?

Regeringen avsätter drygt 6 miljarder för att kunna ge 1,8 miljoner privathushåll runt om i Sverige kompensation för höga elpriser. Summan som kommer att betalas ut baseras på hushållets elförbrukning under december, januari och februari.

Vad behöver jag göra?

Om du är befintlig elnätskund och berättigad till elpriskompensation behöver du inte göra något, elprisstödet regleras automatiskt som ett avdrag på din faktura. Om du däremot ska eller har avslutat ditt elnätsavtal hos oss är det viktigt att du hör av dig på 0499-223 62 eller info@alemenergi.se för att lämna kontakt- och kontouppgifter för återbetalning.

Hur mycket får jag i kompensation?

Kompensationen baseras på din elförbrukning under december 2021, januari och februari 2022. Den högsta nivån på ersättningen är 2000 kr per hushåll och månad vid en elförbrukning som överstiger 2000 kWh. Varje hushåll kan alltså kompenseras med maximalt 6000 kr (för december, januari och februari).

Tips!

Genom att logga in på Mina Sidor kan du se vilken förbrukning som du har haft under de aktuella månaderna som elpriskompensationen baseras på. Och alla andra månader också, såklart!

Mer information samt kompensationstabellen finns att läsa här: www.regeringen.se

Om du har fler frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss på 0499-223 62 eller info@alemenergi.se

Sidan uppdaterad 8 april 2022